Ny fælles front for at bevare lufthavnen

Lufthavnstilhængere til ministermøde i København

Tirsdag blev der slået et slag for Aarhus Lufthavns nuværende placering ved Tirstrup på Djursland.

Det skete overfor transportministeren i København, hvor repræsentanter fra to borgergrupper, der hver især kæmper for at undgå en flytning af lufthavnen til Thomasminde, sammen med et lokalt folketingsmedlem fik plads ved ministerens bord.

De to østjyder, der tirsdag tog turen til København, er Thomas Braad Perret-Gentil og Carl-Eric Würtz Pallesen.

Leif Lahn Jensen er også med

Men inden mødet med transportminister Hans Christian Schmidt (V), mødtes de to østjyder med Leif Lahn Jensen (S), der er medlem af Folketinget. Djursland-politikeren er også gået aktivt ind i kampen for at bevare lufthavnens nuværende placering ved Tirstrup og dermed forhindre en flytning.

- Jeg mener, at det er et umuligt projekt. Jeg mener, at det er dårligt købmandsskab at begynde på det her, og derfor er det vigtigt, at vores signaler bliver sendt til ministeren, så han også får den del af det, siger Leif Lahn Jensen.

En halv time sammen med ministeren

Den østjyske delegation fik 30 minutter til at præsentere sit synspunkt for Hans Christian Schmidt.

- Nu går sådan et møde ud på, at man har lov til at komme ind og fortælle mig, hvad man mener om sådan et nyt tiltag. Det har de gjort i dag, og selvfølgelig gør det indtryk, når de både fortæller om, hvordan befolkningen og de der bor der bliver påvirket, og hvordan miljøet bliver påvirket. Det er op til dem at fortælle mig, hvad de synes, at jeg skal vide, og det har været et godt møde, siger Hans Christian Schmidt, der på nuværende tidspunkt ikke kan sige noget om, hvorvidt han synes, at det er en god idé at flytte lufthavnen væk fra Tirstrup.

K: Vi fortsætter planer om ny lufthavn

- Det har jeg slet ingen mening om i dag, for det er derfor, at vi er ved at lave forundersøgelser. Der er en stribe af ting, der skal falde på plads, og så skal man komme med en vurdering, når vi når derhen. Så det er alt for tidligt at sige noget om i dag, siger Hans Christian Schmidt.

Efter mødet var den østjyske delegation fuld af fortrøstning.

- Vi fik det indtryk fra ministeren, at der i den her sag vil blive kigget på de faktuelle regler, og det er de regler, der skal overholdes, og at der ikke vil blive bøjet nogen regler i den her sag, siger Thomas Braad Perret-Gentil, der er repræsentant fra 'Nej Til Ny Lufthavn i Aarhus Nord.'

- Vi fortsætter kampen, og vi intensiverer kampen for at bevare Tirstrup Lufthavn, siger Carl-Eric Würtz Pallesen, repræsentant 'Aarhus Lufthavn i Tirstrup.'

Du kan se mere fra dagens møde i tv-indslaget øverst på siden.

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent

Jan Karnøe, Horsens Fjord, sten

play480 tons sten skal sikre et bedre vandmiljø i fjord

20210113-211942-A-1920x1280we

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente

provetageninggrundvand

Fund af nyt kemikalie i grundvand bekymrer miljøminister

20201209-122120-L-1920x1280we

SSI regner på genåbningsscenarier - smitten vil igen begynde at tage fart