Ny elektronisk patientjournal udsat

Østjyske sygehuse skulle have haft glæde af nyt medicinmodul til den elektroniske patientjournal. Men de kan ikke bruge modulet endnu.

Et nyt medicinmodul til den elektroniske patientjournal, EPJ, kan først om tre døgn vise de oplysninger, som hospitalerne har brug for. Det var ellers meningen, at modulet skulle i drift allerede i mandags, men der er sket en fejl.

Fejlen betyder, at oplysninger, der er mere end 14-dage gamle ikke kan vises korrekt.

Der er allerede brugt meget arbejdstid på at få sat det nye medicinmodul i drift. Allerede i mandags havde sundhedspersonale lavet over tre millioner ændringer i systemet, men nu starter processen forfra.

- Valget har stået mellem at begynde processen forfra eller udsætte processen til senere. Når vi har valgt at fortsætte nu, skyldes det, at hospitalerne er forberedt på at tage den nye EPJ i brug nu, og at vi ikke ville vinde noget ved at stoppe nu og begynde forfra om f.eks. et par uger.

De papirbaserede procedurer, man har anvendt i de seneste dage må man derfor fortsætte med nogle dage endnu, siger sundhedsdirektør Leif Vestergaard Pedersen, Region Midtjylland i en pressemeddelelse.