Ny busstrejke truer i Århus

Utilfredshed med ny sommerkøreplan kan betyde ny busstrejke

Chaufførerne mener, at Århus Sporvejes ledelse på væsentlige punkter har set bort fra Arbejdstilsynets anbefalinger, når det gælder de nye sommerkøreplaner, og utilfredsheden er stor, fortæller Jyllandsposten.

Bente Mikkelsen, der er fungerende formand for Sporvejsfunktionærernes Brancheafdeling, mener, at der er alt for mange vagter i modur. Det var et af de punkter, som Arbejdstilsynet anbefalede, at der blev gjort noget ved. Vagter i modur betyder for eksempel, at chauffører, der den ene dag har eftermiddagsvagt, der slutter klokken 20, risikerer at have en morgenvagt den følgende dag. Morgenvagter begynder typisk klokken fem eller seks.

- Mine kollegaer går og venter på, at der kommer svar fra Arbejdstilsynet, og at de måske kommer med et påbud. Jeg håber ikke, at det ender med arbejdsnedlæggelser, men der er ulmen blandt kollegaerne, for chaufførerne er ikke begejstrede for det, siger Bente Mikkelsen.

Torben Høyer, direktør i Busselskabet Århus Sporveje siger, at det er manglen på en lokal arbejdstidsaftale, der betyder, at der er mange modur-ture.

- Vi har en aftale med 3F, og vi er villige til at indgå en tilsvarende med FOA. Jeg synes, at det er ærgeligt, at vi skal diskutere det gennem pressen, da vi satser på bedre information og dialog mellem ledelsen og medarbejderne, siger han.