Ny bog om Marie Lock-Hansen

Det uopklarede mord fra Højbjerg er stadig godt stof. Nu kommer en ny bog i handlen.

Det er 40 år siden, at Marie Lock-Hansen blev skudt i sit hjem i Højbjerg, men myterne om mordet fortsætter med at leve.

I morgen udkommer en ny bog om det meget omtalte Højbjergmord.

Den er skrevet af Lars Rørbæk, medforfatter til bogen "Den usandsynlige morder", der udkom i fjor.

I en pressemeddelelse om bogen "Højbjergmordet" står der bl.a.:

"Flere generationer af kriminalkommissærer har ledet et opklaringsarbejde som har afstedkommet ca. 20.000 personafhøringer og ca. 100.000 efterforskningstimer.

Men på trods af en efterforskning der har strukket sig over 40 år er det aldrig lykkedes at afslører gerningsmanden og heller ikke motivet til drabet. Sagen efterforskes stadigvæk hos Østjyllands Politi.

Flere nye vidner er dukket op i løbet af indeværende efterår i kølvandet på TV2-Østjyllands dokumentar-programmer om sagen og den seneste tids megen medieomtale".

For første gang fortæller Marie Lock-Hansens familie om, hvordan de har oplevet sceneriet, og hvilke tanker de har gjort sig om mordets baggrund.

Et vidne fra gerningsstedet fortæller om de skæbnesvangre minutter, der ændrede hendes tilværelse for altid.

En kriminalefterforsker, Preben Nibe, som har arbejdet med sagen i 32 år, fortæller om efterforskningen, spor, vildspor og alle de overvejelser sagen har ført med sig.

I et afsluttende kapitel fortæller forfatteren om den research der har ligget til grund for bogen samt sidste års udgivelse om Højbjerg-mordet, "Den usandsynlige morder".