Ny biskop findes torsdag

Torsdag afgøres det, hvem der bliver ny biskop i Århus Stift

09:06

Til venstre Henrik Wigh-Poulsen, til højre Jens Maibom Pedersen.

1 af 2

Imorgen, torsdag, bliver det afgjort, hvem der bliver ny biskop, når biskop Kjeld Holm til sommer falder for aldersgrænsen og må videregive lederskabet af Århus Stift.

De to kandidater til bispevalget er Jens Maibom Pedersen og Henrik Wigh-Poulsen. De to kandidater er begge født i 1959, de er uddannet teologer samme år, men siden har de taget hver sin vej.

Se også: Portræt: En biskop takker af

Jens Maibom Pedersen er forstander på Diakonhøjskolen i Aarhus. Privat er han gift med Inger og far til fire. Han elsker at læse - aviser, fagbøger, skønlitteratur, og så slapper han af, når han går tur med familiens hund, Rollo.

Han er en travl herre. Når han ikke er med til at uddanne socialpædagoger og sundhedsmedarbejdere ud fra et kristens udgangspunkt, så sidder han i en lang række bestyrelser - noget, han har han tænkt sig at fortsætte med.

Mød Jens Maibom Pedersen i indslaget her

Den anden kandidat, Henrik Wigh-Poulsen, har været præst i to landsogne og er nu domprovst i Odense. Han går til valg på ønsket om forskellighed i folkekirken.

Den 55-årige domprovst er glad for Odense og for sit job og havde derfor også besluttet, at biskopembedet ikke var noget for ham. Men nu trækker den gamle studieby Aarhus igen, hvor han blev uddannet.

Mød Henrik Wigh-Poulsen i indslaget her

Øverst på siden kan du se en debat mellem de to bispekandidater fra sidste år, hvor de gæstede studiet på TV 2 | ØSTJYLLAND.