Ny bazar åbnet

Bazar Vest i Brabrand har fået en fynsk fætter

Tusindvis af fynboer strømmede til for at indsnuse stemningen, da Nordeuropas største indendørs basar efter flere års tilløb åbnede lørdag midt i Odense.

Dørene til Skandinaviens største indendørs basar i Odense blev lørdag slået op med en tilstrømning langt over forventningen. Omkring 10.000 nysgerrige, skønnede basarens ledelse, var inde at indsnuse spændende dufte i løbet af åbningens første timer.

Bazar Fyns 65 spændte butiksejere samlet på 7000 kvadratmeter kunne samtidig glæde sig over masser af handel i de mange små butikker, der er indrettet i det nyrenoverede Trigekompleks midt i Odense. Tre gamle fabrikshaller er blevet til én og indrettet som et eksotisk mekka.

- Vi ligger i et smørhul, hvor vi regner med at kunne tiltrække masser af kunder og turister. Det er dejligt allerede nu at mærke fynboernes interesse for stedet, siger basarens leder, Peter Bisgaard. Han siger, at tilstrømningen dag ét var præcis, som han håbede med én stor blanding af etniske danskere, indvandrere og nysgerrige fra hele Fyn.

Butikkerne spænder lige fra slagtere, grønthandlere og bagere til smykkehandlere og en række restauranter. Bag basaren står Byggeselskabet Olav de Linde, der i Århus i ti år med succes har drevet en tilsvarende, men mindre basar og med en helt anden placering i den indvandrerrige Brabrand vest for Århus.

- Både i Odense og Århus vil vi gerne bevise, at det kan lade sig gøre at drive en ordentlig forretning med indvandrere og dermed give et bidrag til integrationen. Placeringen i Odense gør til gengæld en forskel. I Gellerup har vi bygget på de mennesker, der bor i området, mens vi i Odense kan tiltrække frontløberne blandt indvandrerne, der vil være med, og som kan betyde, at stedet udvikler sig hurtigere, siger Olav de Linde.

Han har tidligere haft planer om basarer andre steder i landet, bl.a. i Herlev, men fik ikke kommunens billigelse. Nu koncentrerer han sig foreløbig om at få Bazar Fyn godt i gang. Den åbnes officielt 24. marts af prins Joachim.

/ritzau/