Nummerplader i høj kurs

Der stjæles flere og flere nummerplader

Der er sket en stor stigning i tyveri af nummerplader i Østjylland. En af grundene skyldees angiveligt skyhøje benzinpriser.

Sidste år måtte 2.600 nummerplader alene i Østjylland meldes savnet. Ifølge Østjyllands Politi er det ganske enkelt for let at pille en nummerplade af.

- Der skal efterhånden ikke ret meget andet end en lille neglefil til for at klikke de her holdere op, hvorefter nummerpladen kan afmonteres, siger vicepolitikommisær Thomas Hinge fra Østjyllands Politi til P4 Østjylland.

Benzinpriserne spiller en rolle

Faktisk lød stigningen fra 2011 til 2012 på hele 73 procent, og det er ikke helt tilfældigt, at stigningen skete netop på det tidspunkt, mener Thomas Hinge.

- Vi har igennem nogle år oplevet kraftige stigninger på benzinpriser. Der er nok nogen, der så vælger at sige, at de vil tanke gratis, og vi har set mange benzintyverier med stjålne plader.

Nu skærpes reglerne for fastgørelse af nummerplader. Fra og med 2015 skal de monteres med skrue.

- Der er ingen tvivl om, at vi vil se et fald i antallet af tyverier af nummerplader, når reglerne træder i kraft og har fået lov at implementere sig, siger Thomas Hinge til P4 Østjylland.