Nu starter sommerferien - stor risiko for kø på vejene

Det er primært lørdage, der giver travlhed på vejene i den kommende tid.

Stor risiko for kødannelser i weekenderne i sommerferieperioden. Pendlere, der ikke holder ferie, kommer til at nyde uvant megen plads på vejene i hverdagene.

Fredag begyndte skolernes sommerferie, og dermed lød startskuddet for en travl periode på motorvejene.

Børnenes skoleklokke ringede fredag ud for sidste gang, og dermed satte mange familier kursen mod sommerhuset eller grænserne, og den første sommerferieweekend hører til blandt nogle af de største rejsedage på hele året.

Læs også Tyske rockgiganter kommer til Aarhus

Det betyder samtidig, at hvis man selv skal ud på vejene i løbet af weekenden, skal man forberede sig på tæt trafik og risiko for køer - det gælder især lørdag eftermiddag.

  Foto: Vejdirektoratet

Skiftedag giver travlhed

Det er primært lørdagene, der ferien igennem rummer den største risiko for travlhed på vejene.  

Det skyldes i høj grad, at lørdag ofte er skiftedag i sommerhusene, hvilket medfører ekstra mange biler i og omkring sommerhusområderne, især langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.  

Læs også Butikscenter lå øde hen: Nu er situationen en hel anden

Søndagene vil dog også være travle, da det typiske mønster for sommerferien er, at der er mest rejsetrafik i weekenderne - især på hovedfærdselsårerne på tværs af landet mellem hovedstadsområdet og Jylland samt til og fra Tyskland. 

Til gengæld vil de pendlere, der ikke holder ferie, kunne nyde uvant megen plads på vejene. I hverdagene fra uge 27-32 forventer vi nemlig færre biler og kortere rejsetid i myldretiderne. Mange trafikanter vil derfor kunne komme hurtigere på arbejde – og hurtigere hjem igen - end normalt.  

Læs også Voldsom brand raserer børnehave

Du kan læse hele Vejdirektoratets prognose for sommerferietrafikken her.