Nu kun tre gratisaviser ved busstoppestederne

Århusianske buspassagerer må se langt efter Nyhedsavisen, når de venter ved stoppestedet. Gratisavisen er udkommet for sidste gang.

I september sidste år blev de århusianske busskure udstyret med en ny avisholder, der skulle samle byens gratisaviser i én holder.

Men allerede nu - mindre end et år senere - kan det meget vel vise sig, at avisholderne er forældede. Nyhedsavisen har drejet nøglen om, og dermed er tabloidavisen fortid ved de århusianske busstoppesteder.

Firmaet AFA JCDecaux er indehaver af byens busskure og de tilhørende avis-holdere. Her oplyser direktør Kim Axelsen, at firmaet endnu ikke har taget stilling til, hvad den ekstra plads eventuelt skal bruges til.

- Nyhedsavisen har lejet pladsen hos os. Så længe vi ikke har hørt noget fra dem, tilhører pladsen dem, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

<b>Placering ikke afgørende</b>
Som det fremgår af billedet ovenfor til højre, er Nyhedsavisen placeret øverst i avisholderen. Dermed kunne man foranlediges til at tro, at der blandt de to nederst placerede gratisaviser - metroXpress og Urban - bliver kamp om at sikre sig den ledige plads.

Men det er næppe tilfældet, fastslår Kim Axelsen.

- Ingen af de fire pladser er bedre end de andre. Folk er ligeglad med placeringen - de tager den avis, de helst vil have.