Nu kommer der bedre forhold for brugerne af Gudenåen

Skilte ved samtlige broer over den lange å skal hjælpe de forbipasserende

Nu bliver det lettere at orientere sig langs Gudenåen, når du befinder dig på vandsiden. I et samarbejde mellem de syv kommunerne ved åen bliver der sat skilte op på alle broer med nyttig information.

Her vil sejlene, svømmende og alle andre kunne se, hvor langt der er til næste sted, hvor kanoen kan trækkes i land, hvor langt der er til næste store by og meget andet.

Ved Gudenåen vil du i den kommende tid helt sikkert falde over parringslystne tudser. 

- Jeg er helt sikker på, at de nye skilte kommer til at gøre en stor forskel for dem, der sejler på Gudenåen. Vi har ofte hørt, at det er svært at orientere sig, når man er på åen – det bliver lettere nu, borgmester i Skanderborg Kommune, Jørgen Gaarde (S), i en pressemeddelelse.

quote Det er et stort løft af Gudenåen som vandvej, der understøtter det, vi i de syv Gudenåkommuner er blevet enige om.

Claus Omann Jensen (V), borgmester i Randers Kommune

Der er allerede sat gang i skilteopsætningen rundt om i de syv kommuner - Hedensted, Horsens, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov og Randers - og langt de fleste ventes at være på plads inden 1. april.

- Det er et stort løft af Gudenåen som vandvej, der understøtter det, vi i de syv Gudenåkommuner er blevet enige om – nemlig at samarbejde om at gøre Gudenåens oplevelser mere tilgængelige og lettere at finde for brugerne, lyder det fra en anden af samarbejdets borgmestre, Claus Omann Jensen (V) fra Randers.

Der sættes skilte på ca. 50 broer over Gudenåens hovedløb. Ved fredede broer sættes skiltene på land. Hertil kommer skilte ved overbæringssteder.

Ud over bro-skilte kommer der skilte til alle offentlige teltpladser, samt hvor Salten Å og Nørreåen løber ud i Gudenåen.

image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Politi politibil genrebillede

Bortvist Hummel-direktør tiltalt efter årelang efterforskning

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

20170406-113512-L-1920x1281we

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

Dagens mest læste