NRGI sætter solenergi på programmet

NRGI har investeret et trecifret millionbeløb i et nyt solcelle-partnerskab der også vil komme østjyderne til gode.

Med et nyt solcellepartnerskab med virksomheden Better Energy bevæger det østjyske energiselskab NRGI sig ind på et, for dem, nyt område indenfor vedvarende energi. Hidtil har det kun været vind, der har prydet energiselskabets grønne pallette.

At sol som energikilde først er tilføjet nu, bunder dog ikke i et egentligt fravalg af sol som vedvarende energiform.

quote Vores investeringer er et vigtigt skridt i at sikre, at vi gradvist bliver fri for fossile brændstoffer i vores energiproduktion.

Jakob Bundgaard, koncerndirektør, NRGI

- Det væsentlige er, at investeringerne bliver økonomisk rentable, og at de batter noget i vores bidrag til omstillingen på længere sigt, siger Jakob Bundgaard, koncerndirektør for Strategi og Renewables i NRGi, som slår fast, at det vigtige er, at investeringen gavner det overordnede mål.

En hurtigtvoksende solcelle-partner

Den nye partner Better Energy, blev etableret  i 2012 og har siden da markeret sig, som en af de hurtigst voksende selskaber på området. Mere end 150 MegaWatt solcellekapacitet er det blevet til siden opstarten. NRGI er med 220.000 private kunder og erhvervsvirksomheder landets femtestørste selskab. 

Tilsammen vil NRGI og Better Energy komme til at råde over landets tredjestørste solcellepark, med et areal der svarer til 112 fodboldbaner. Det dækker over to områder; det ene område ligger i Nees ved Lemvig, det andet ved Horslunde på Lolland.

Investeringen vil gavne lokalt

Men selvom de to solcelleparker er placeret langt fra det østjyske hovedsæde, så vil investeringen også dryppe på lokalområdet:

- Vi forventer, at investeringen bidrager med et positivt resultat, som kommer andelshaverne til gode. Dels fordi det gør det muligt at investere yderligere i at gøre vores energiproduktion mere bæredygtig, og dels fordi det er medvirkende til, at vi kan betale en del af selskabets resultat tilbage til ejerne i form af en rabat, fortæller Jakob Bundgaard.

Endnu stærkere på vedvarende energi

Tilsammen vil den vedvarende solenergi fra de to områder kunne dække op imod 14.500 husstandes årlige elforbrug. 

Det nye partnerskab er blot det seneste skridt mod en markant styrkelse af den grønne profil. Senest indgik NRGI aftale om at købe selskaberne Natur Energi og Gul Strøm. Med de køb fik NRGi, blandt de 100.000 nye kunder adgang til 60.000 kunder, der allerede modtager strøm fra vedvarende energikilder.