Ni østjyder trafikdræbt

Ni fra plejehjem i Virklund trafikdræbt ved voldsom ulykke nær Viborg.

Syv beboere og to plejehjemsassistenter fra Virklund Plejecenter ved Silkeborg mistede livet, da en lastbil med anhænger stødte sammen med en minibus på Skivevej i Fjends Kommune nær Viborg.

Ulykken, der er en af de værste herhjemme i mange år, skete kort før klokken 11 mandag formiddag på strækningen mellem Grønhøj og Sjørup. Anhængeren på en lastbil kom i skred og ramte den modkørende minibus.

Bussen brød i brand, og den udbrændte totalt i løbet af ganske kort tid. Det lykkedes ikke at bjærge nogen af passagererne i minibussen. De ni fra plejehjemmet var på udflugt, da ulykken skete. Lastbilens chauffør slap uskadt fra sammenstødet, men var dog dybt rystet efter ulykken.

De ni passagerer, der omkom i bussen, blev så forkullede i flammerne, at politiet sandsynligvis er nødt til at få fortaget dna-prøver for at få dem identificeret.

Viborg Politi var her til aften varsomme med at fastslå, om de ni omkomne personer i minibussen også er identiske med de ni, der mandag morgen tog af sted på udflugt fra plejehjemmet i Virklund.

Politimester H. J. Stæhr ville her til aften ikke fuldstændig udelukke, at andre personer er steget af eller på minibudssen undervejs. Politiet underrettede dog i løbet af eftermiddagen og aftenen pårørende til de ni, der formodentlig omkom i minibussen.