Nej til antiislamisk demonstration

Politiet har nægtet en antiislamisk forening at gennemføre en demonstration i Århus-bydelen Gellerup.

Politiet slår nu bremsen i for antiislam-demonstrationer i både København og Århus.

Foreningen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) har anmeldt demonstrationer på Nørrebro den 7. oktober og i Gellerup ved Århus 14. oktober. Men begge demonstrationer får blankt nej af politiet af hensyn til den offentlige sikkerhed.

I Århus fik foreningen i juni lov til at gennemføre en demonstration mod islam i den indvandrerdominerede bydel Gellerup. Her blev demonstrationen især af grupper af unge palæstinensere opfattet som en ren provokation.

Og trods et massivt politiopbud var situationen tæt på at løbe fuldstændig af sporet, da en mindre gruppe på 30-40 unge indvandrere i protest mod demonstrationen begyndte at kaste med sten og affyre raketter og kanonslag ind i mængden.

Politiet havde trods et indgående forarbejde med hjælp fra lokale indvandrerforeninger og fædregrupper voldsomme problemer med at holde de to stridende parter fra hinanden.

- Derfor har vi valgt at sige nej til demonstrationen 14. oktober. Vi frygter, at det skaber så megen uro igen, at der er fare for den offentlige sikkerhed og orden.

Samtidig har Århus Kommune meddelt, at de mener, at en ny demonstration af den type vil skade integrationsindsatsen i området, siger fungerende politimester Ole Gram fra Århus Politi til Ritzau.

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15452">Anti-muslimsk demonstration (27/9-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14575">Tre unge anholdt for stenkast (22/6-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14508">Fire anholdt efter uro i Gellerup (15/6-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14468">Demonstration opløst i Gellerup (10/6-06)</A></STRONG>