Nedrykning dyr for AGF

Et underskud i regnskabet får ikke selskabet bag AGF til at neddrosle ambitionerne om oprykning til landets bedste fodboldrække.

Sportskoncernen Århus Elite, der blandt andet står bag AGF, fik at mærke, hvor meget en nedrykning fra SAS-ligaen betyder på det økonomiske område i regnskabsåret 2005/06.

Et underskud på 4 mio. kr. på selve driften og på 3,2 mio. kr. på nettoresultatet skyldes først og fremmest dårlige sportslige resultater i SAS ligaen og dermed lavere indtægter i koncernens fodboldafdeling.

- Den sportslige målsætning er at rykke op i Superligaen igen. Men vi kommer ikke i økonomisk uføre, hvis det ikke sker, siger administrerende direktør, Lars Windfeld, til RB-Børsen.

Mindre indtægter på såvel tilskuerindtægter, TV indtægter samt sponsorindtægter lyder forklaringen, mens datterselskaberne Århus GF Håndbold og Bakken Bears Basketball bidrog med et underskud på 0,6 mio. kr. oveni.

Til gengæld var der nettoindtægter på transferaktiviteter i AGF fodbold på ca. 8,2 mio. kr. samt bedre resultater i såvel Atletion som Medie- og event divisionen end oprindeligt estimeret.

For hele 2006/07 venter Århus Elite et underskud på 3-4 mio. kr. efter salg af spillerrettigheder for 8 mio. kr. /ritzau/