- Nedlæg kommunerne

Lyder det fra V-politiker Anne V. Kristensen

Næstformand i Region Midtjylland Anne V. Kristensen foreslår at opløse kommunerne, give regionerne mere ansvar, og samtidig styrke det nære lokale demokrati på eksempelvis folkeskolerne. Det skriver netmediet DenOffentlige.dk.

- En sammenlægning af regioner og kommuner vil fjerne de fleste uhensigtsmæssige kassetanker. Kun på den måde kan vi sammentænke ressourcer og indsatser til gavn for både borgere og for økonomien, skriver Anne V. Kristensen i et indlæg i Den Lokalpolitiske Tænketank på netmediet DenOffentlige.dk.

Anne V. Kristensen, der er Venstres udfordrer til regionernes stærke mand, Bent Hansen, ønsker en ny vinkel på debatten om fremtidens lokale styre.

- Om de fem skal være præcis fem eller om de skal hedde kommuner eller regioner er helt underordnet. Hvad der derimod er vigtigt, er om det er gennemtænkt, planlagt ordentligt og ikke bliver trukket ned over hovedet på nogen med et års varsel. Det handler om at varetage borgernes interesser, mener hun.

V-politikeren smider dermed en ny vinkel ind i debatten om regionernes fremtid. Regionspolitikeren mener, at kassetænkningen i henholdsvis stat, regioner og kommuner blokerer for megen fornyelse og forandring.

- Vi har talt og talt om samarbejde mellem kommuner og regioner siden regionernes tilblivelse. Det flytter sig selvfølgelig lidt, men alt for langsomt og indtil nu er der gået 8 år, hvor borgere kommer i klemme og hvor kommuner og regioners fokus på hvem der skal betale hvad ikke er blevet væsentligt mindre, siger Anne V. Kristensen til netmediet DenOffentlige.dk.