Naturvejleder: Giv fuglene mad

Østjyske fugle er svækkede efter flere uger med frost. Naturvejleder fra Silkeborg opfordrer til at give fuglene solsikkekerner.

Trods frosten sker det ifølge naturvejleder ved Skov- og Naturstyrelsen Jan Kjærgaard ikke så tit, at fuglene dør af sult. Men på grund af manglen på føde er fuglene svækkede og derfor mere modtagelige over for sygdomme.

Selv om det nu er blevet en smule varmere end først på måneden, er der en risiko for, at det bliver endnu sværere for fuglene at finde mad.

- Nu har vi haft tøvejr. Det fjerner meget af sneen, men hvis vi får kulde igen, kan den resterende sne blive hård og derfor meget svær for dyrene at komme igennem og dermed ned til maden, siger Jan Kjærgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Jan Kjærgaard opfordrer til, at man fodrer fuglene. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvad man lægger på foderbrættet eller putter i foderkuglen.

- Det, der er værdifuldt for fuglene, er kalorier. Solsikkekerner er derfor en udmærket måde at fodre fuglene på, forklarer Jan Kjærgaard.

Se mere i torsdagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.