Nattelivet i Århus får udvidet åbningstid

Borgmester Nicolai Wammen foreslår, at caféer og andre restaurationer i city permanent må holde åbent helt frem til kl. 5 om natten.

Længe var det sådan, at når klokken bliver 02 på de århusianske caféer og værtshuse, skal sidste omgang være drukket og stedet lukke.

Men på baggrund af en forsøgsperiode med udvidet åbningstid til kl. 05, foreslår borgmester Nicolai Wammen (S) nu at gøre forsøget permanent, så gæsterne fremover kan hygge sig helt frem til klokken 05.

Den udvidede åbningstilladelse gives dog kun, hvis en række betingelser med hensyn til støj og sociale, ædruelighedsmæssige eller or-densmæssige problemer er opfyldt.

- Jeg vil gerne være med til at gøre café- og nattelivet endnu bedre og byen mere attraktiv som turist- og studieby. Derfor har vi i en forsøgsperiode lempet på reglerne og efterfølgende vurderet, at vi permanent vil give mulighed for, at caféer, værtshuse og andre restaurationer kan udvide åbningstiden fra kl. 02 til kl. 05, siger borgmester Nicolai Wammen.

Østjyllands Politi samt Bevillingsnævnet er hørt, og er enige i indstillingen fra borgmesteren.

Den udvidede åbningstid gælder for City og på Havnen samt de blandede bolig- og forretningsgader Jægergårdsgade, Frederiks Allé, Odensegade, Bruunsgade, Sct. Pauls Kirkeplads og Tordenskjoldsgade.

Indstillingen fra borgmester Nicolai Wammen blev i dag tiltrådt af Magistraten, hvorefter den skal behandles i Århus Byråd. Rådmand Dorthe Laustsen (SF) tog forbehold.