Narkobande optrævlet

Ni personer anholdt i international narkoring

Fire personer er anholdt i Østjylland, to i Spanien, én i Frankrig, og i dag kl. 11 yderligere to i København. Organisationen mistænkes for at stå bag indsmugling og handel med adskillige kilo narkotika.

Det er indtil videre resultatet af flere måneders omfattende efterforskning mod en stor, kriminel organisation som Østjyllands Politis afdeling for organiseret kriminalitet, i samarbejde med NECs Rejsehold, har stået bag.

- Der er tale om et stort, kriminelt netværk med mange tråde i flere forskellige lande - og altså også i Danmark. Vi har fulgt dem over længere tid, og det er kun takket være et fremragende samarbejde mellem os, NECs Rejsehold og internationale politimyndigheder, at det nu er lykkedes at få optrævlet organisationen, siger lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Østjyllands Politi, fungerende vicepolitiinspektør Merete Olesen i en pressemeddelelse 

I en koordineret aktion mellem NECs Rejsehold, Københavns Politis og Østjyllands Politis afdelinger for organiseret kriminalitet er fem adresser i Københavnsområdet i dag blevet ransaget.

Her blev der fundet et større pengebeløb og en mindre mængde narkotika. To danske mænd på 29 og 30 år er blev anholdt og sigtet for handel af mere end otte kilo amfetamin.

De to mænd kædes sammen med fire andre personer, der den 9. januar 2013 blev anholdt og sigtet i samme sag i Østjylland.

En del af en stor, europæisk organisation

De anholdte i Danmark har, efter politiet opfattelse, i samarbejde med kontakter i udlandet importeret store mængder hash fra Malaga i Spanien til Danmark og sigtes for indsmugling af op mod tre tons hash.

 

I samarbejde med spansk politi blev der i sagen i december måned anholdt en 24-årig dansk-marokkaner i Spanien samt en Marokkansk statsborger. Derudover er en engelsk statsborger blevet anholdt i Frankrig.

De sigtes alle for at have indsmuglet hash til Danmark, og har alle, efter politiets opfattelse, samarbejdet med den danske hovedmand, der er en af de fire fængslede i Østjylland. Det er hensigten, at de vil blive udleveret til strafforfølgning i Danmark.

- Vi er ikke færdige med efterforskningen, og jeg vil ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i sagen, siger Merete Olesen.

De anholdte i København vil i morgen formiddag blive fremstillet i retten i Aarhus med begæring om varetægtsfængsling.