Nævn vil skabe rene linjer om tv-støtte

Radio- og tv-nævns-formand vil tage initiativ til at få rene linjer om tv-støtte. Det sker efter aktuel sag med TV 2 | ØSTJYLLAND i centrum.

Massiv presseomtale af TV 2 | ØSTJYLLAND's planer om at finansiere en række udsendelser op til det kommende kommunalvalg med kontante bidrag på 50.000 kroner fra hver af regionens kommuner, får nu formand for Radio- og tv-nævnet Christian Scherfig til at bebude helt klare linjer på området.

Det sker efter, at han og TV 2 | ØSTJYLLAND direktør, Peter Kramer, gennem længere tid har delt verbale øretæver ud til hinanden. Scherfig har eksempelvis over for Ritzau kaldt TV2 Østjyllands projekt for "åbenlyst i strid" med forbuddet mod sponsorering af nyheds- og aktualitetsprogrammer, mens Kramer omvendt har bedt Scherfig trække ordene i sig.

Senest udlagde Peter Kramer det onsdag som en stor sejr for TV 2 | ØSTJYLLAND, at kulturminister Carina Christensen (K) i et svar til Enhedslistens Per Clausen om sagen henviser til en lovændring fra 1986, der netop giver mulighed for, at den regionale programvirksomhed kan forbedres kvantitativt og/eller kvalitativt gennem lokale tilskud fra kommuner.

Christian Scherfig understreger, at han ikke er enig i Peter Kramers udlægning af ministerens ord, men han siger til Ritzau:

- Under hensyntagen til den opmærksomhed sagen har fået i pressen og deraf opståede retsusikkerhed vil jeg tage initiativ til, at Radio- og tv-nævnet i anledning af ministerens svar kommer med en generel udtalelse om de lovlige rammer for tilskud til de regionale TV 2-virksomheder.

Peter Kramer modtager Scherfigs udmelding med spydigt at kalde det "dejligt, at Christian Scherfig nu vil tænke sig om".