Næsten 700 fik starthjælp

Kulden er hård ved bilens batteri

Rigtig mange bilister har oplevet startproblemer i det kolde vejr, oplever Dansk Autohjælp, som mandag hjalp 692 bilister med startproblemer.

Sneen har ikke givet de store problemer endnu. Kun 100 fritrækninger er det blevet til på de første to dage med sne, og her har det primært været omkring Thisted, Århus og Trekantområdet, hvor der har været problemer med biler i grøften.

- Måske skyldes det, at sneen er faldet i løbet af weekenden, så bilisterne ikke er blevet overrasket af sneen mandag morgen. Endvidere oplever vi som oftest, at der bliver kørt mere forsigtigt, når der er sneglat, end når det glatte føre skyldes sort is. Generelt altså få fritrækninger den første arbejdsdag med sne på vejene, men til gengæld giver frosten stadig startproblemer, og det bliver bare værre, jo længere det kolde vejr varer ved, vurderer vagtcentralchef Ellen Trolle fra Dansk Autohjælp.

- Batterierne har det hårdt, når kulden sætter ind, og rigtig mange bilister glemmer at tage deres forholdsregler. Derfor havde vi tæt på 700 assistancer mandag, hvor vi måtte hjælpe bilister med flade batterier i gang, siger hun.

- Gamle eller slidte batterier mister den sidste kraft, når frosten sætter ind, og hvis det kolde vejr varer ved, bliver det bare værre og værre. Derfor er et godt råd, at man kører forbi et værksted, som kan måle batteriets kapacitet, hvis det er af ældre dato eller viser svaghedstegn. Måske kan batteriet få nyt liv, hvis det bliver ladet grundigt op, men det er også muligt, at det skal skiftes.

   - Det er under alle omstændigheder fornuftigt at få batteriet tjekket, for det er billigere at forebygge end at helbrede, og så slipper man også for at skulle vente på autohjælpen - og eventuelt betale regningen, hvis man ikke har et abonnement, fortæller Ellen Trolle.