Nadia Nadim afslutter ophold i USA med mesterskab

Portland Thorns og Nadia Nadim vinder det amerikanske mesterskab i fodbold med finalesejr på 1-0

Nadia Nadim har spillet 74 landskampe og scoret 22 mål for Danmark. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Nadia Nadim med en fortid i Skovbakken IK (det nuværende VSK Aarhus, red.) og med familie i Hadsten fik en perfekt afslutning på sin tid hos Portland Thorns, da holdet natten til søndag dansk tid vandt mesterskabet i den bedste fodboldrække for kvinder i USA, NWSL.

Den danske stjerneangriber var noget overraskende udeladt i startopstillingen i finalen mod North Carolina Courage, men hun blev sendt i aktion i det 69. minut. På det tidspunkt førte Portland Thorns 1-0, hvilket også blev kampens resultat.

01:57

Det er tydeligt, at sommerens gode præstationer i Holland har lokket flere tilskuere ud for at opleve kvindefodbold.

Luk video

Første halvleg endte målløs, men fem minutter inde i anden halvleg lykkedes det Lindsey Horan at få prikket hul på bylden.

Den amerikanske angriber bankede fra tæt hold bolden ind bag North Carolinas målmand, Katelyn Rowland. Og flere scoringer blev det ikke til i finalen, der blev spillet i Orlando i Florida.

Fortsætter i England

Den 29-årige Nadia Nadim fortsætter nu karrieren i Europa, når hun fra januar trækker i Manchester Citys lyseblå trøje.

- Portland var en fantastisk oplevelse for mig, men nu ønsker jeg en ny udfordring. Jeg ville gerne tilbage til Europa og spille i Champions League, sagde Nadia Nadim til Manchester Citys hjemmeside, da skiftet blev offentliggjort i september.

Læs også Østjyske Superliga-klubber siger nej tak til kvindefodbold

Nadim har tidligere spillet for Skye Blue FC i USA, mens hun også har repræsenteret Fortuna Hjørring, Skovbakken, Viborg, B52 og Gug.

Nadia Nadim har spillet 74 landskampe og scoret 22 mål for Danmark.