Musiker hjælper erhvervslivet

Det er blevet mere og mere almindeligt, at kunstnere hjælpe erhvervslivet og derved drager nytte af hinandens kompetencer, men ikke alle er vilde med ideen

01:44

1 af 2

Kunstnere er begyndt at hjælpe erhvervslivet med at skabe bedre resultater på bundlinjen.

Musikeren Anders Graa Lauritzen fra Ry har skrevet en sang sammen med medarbejdere fra firmaet Pixlart.

Sangen formidler blandt andet nogle af de værdier, som virksomheden bygger på. Medarbejderne er glade for samarbejdet og mener, at det hæver arbejdsglæden og dermed fremmer kreativitet og innovation.

- Jeg bruger kunst på mange måder, og det her er en af måderne. Det er en rigtig fed proces, og jeg synes, det er meget meningsfuldt for mig at komme ud og lave musik sammen med mennesker, som ikke nødvendigvis er vant til at udtrykke sig kunstnerisk, siger Anders Graa Lauritzen.

Men det er ikke alle, der lige begejstrede for, at kunstnerne dater med erhvervslivet. En af dem er Jesper Rasmussen, der er rektor på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus.

- Jeg skal ikke afvise, det kan fungere godt. Men jeg mener ikke, det kan være det primære formål til at vi har kunst, at den skal profitmaksimere. Kunsten har en større årsag til, hvorfor vi har den. Den er mere dannende, sådan meget mere forankret i, hvorfor vi overhovedet er mennesker, siger han.

Se et uddrag af interviewet med Anders Graa Lauritzen og Jesper Rasmussen i videoen øverst på siden. Du kan se hele udsendelsen Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag aften 19.55. Du kan også se udsendelsen her.