Musical reddet fra konkurs

Akut økonomisk nødhjælp har reddet det århusianske musicalprojekt "Lyset over Skagen" fra konkurs.

Det er Nyt Dansk Musikteater i Århus, der står bag musicalprojektet.

Musicalen "Lyset over Skagen" blev torsdag reddet fra en truende konkurs efter en ekstraordinær økonomisk indsprøjtning på flere millioner kroner fra kommune, region, en fond og et pengeinstitut med flere.

Det oplyser teaterleder og komponist Kim Sørensen, der står bag musicalprojektet med premiere i Skagen den 10. august. Musicalen beskriver de berømte skagensmalere og deres liv i kunstnerkolonien på landets top og er blevet betegnet som den hidtil største musicalsatsning uden for København.

- Vi har været tæt på konkurs, men projektet er nu reddet, siger Kim Sørensen til Ritzau.

Han oplyser, at der mangler at blive solgt over 8000 af de 18.000 billetter, som skulle sælges i Skagen. Derfor har man bedt om - og fået - ekstra penge fra de sponsorer, der i forvejen har støttet opsætningen til sammenlagt omkring 20 millioner kroner.

Spar Nord Bank og Spar Nord Fonden har begge givet ekstra hver en halv million i førstehjælp til projektet. Det sammen har Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune. Herfra siger borgmester Erik Sørensen (S), at musicalen ville dø uden ekstraordinær støtte straks.

- "Lyset over Skagen" er den største kulturelle satsning i nyere tid her hos os, og vi kunne ikke holde til, at musicalen lukkede ned, siger han.
/ritzau/