Mulig letbane til Tirstrup

Hvis planerne om en ny stor lufthavn falder til jorden, er rådmand Kristian Würtz klar med en plan B, hvor letbanen involveres

Aarhus-rådmand Kristian Würtz (S) er klar med en plan B, hvis drømmen om en ny lufthavn falder til jorden. Den kommende letbane skal føres til Tirstrup, hvis man vælger at opgradere den nuværende lufthavn, siger rådmanden.

Se: Ny protest mod lufthavnsplacering

- Vi skal sørge for, at der også er en god kollektiv trafikbetjening, og det gælder uanset, om det er Flensted, Thomasminde eller Tirstrup, så er det noget, vi skal gå efter, siger Kristian Würtz, der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Letbanen kan føre til Tirstrup

Hos ledelsen hos Aarhus Letbane er man klar med de første planer til at føre letbanen til den nye lufthavn, også hvis det ender med, at den skal føres til lufthavnen i Tirstrup.

- Det er sådan set ikke svært at få letbanen ud til Tirstrup, siger Claus Rehfeld Moshøj, der er direktør fra Aarhus Letbane.

Se: Kritik af Gaardes udmelding

Det glæder rådmanden, at letbanen også kan føres til Tirstrup.

- Jeg tror, at det også spiller en rolle, hvor hurtigt, og hvor nemt og bekvemt, man kan bruge banebetjeningen, det er da min egen erfaring fra andre steder, hvis man lander i Oslo, så tager man da toget indtil byen, hvis det er det, man skal, for det tager ingen tid, siger Christian Würtz.

Ønsker moderne lufthavn

Prisen for en forbindelse mellem Aarhus og Tirstrup vil ligge på

mellem en halv og en hel milliard kroner.

- En moderne lufthavn i dag har både en fornuftig kollektiv og en bilmæssiig betjening, det ser man i hele verden, så det vil være naturligt, siger Claus Rehfeld Moshøj fra Aarhus Letbane.

Se: Uenige om Thomasminde

Det vil for passagerene give en transporttid fra Aarhus til lufthavnen på 40 minutter. Forslaget har tidligere været i spil, men det kom aldrig længere end til ideen.

I løbet af sommeren skal Aarhus Byråd en gang for alle beslutte, om det er Flensted, Thomasminde eller Tirstrup, der skal satses på.

Se hele indslaget om planerne for lufthavnen og letbanen i videoen øverst på siden.