Motorvej strandet

Aarhus-Viborg-motorvej parkeret på ubestemt tid

Rundt i landet er der utroligt mange ønsker om en ny omfartsvej, et stykke motorvej, nye cykelstier, banestrækninger, en ny bro eller en tunnel.

Et af disse projekter er planerne om at udbygge hovedvej 26 til motorvej på strækningen Aarhus - Søbyvad og Rødkærsbro-Viborg. Men i disse krisetider, er der ikke råd til at finansiere projektet.

Fremover vil Folketinget gå anderledes hårdt til disse ønsker end hidtil set.

For tiden er trafik-projekter for 36 mia. kr. strandet undervejs på forskellige stadier i planlægningen. Årsagen er den simple, at der ikke er penge i kassen til projekterne foreløbig.

Nu har alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten besluttet, at man fremover kun sætter nye VVM-undersøgelser i gang, hvis man kan pege på, hvor pengene til hele projektet findes.

Det oplyser den radikale transportpolitiker Andreas Steenberg til jp.dk.

Denne aftale kom i stand tirsdag mellem repræsentanter for den forligskreds i Folketinget, som i 2009 vedtog et stort program inden for trafikplanlægning og som siden har suppleret flittigt med nye projekter.

For tiden er projekter med en samlet projekteringspris på 400 mio. kr. i gang. Skulle de alle realiseres, ville det koste 36 mia. kr.