Motorvej mellem Århus og Hammel

Et nyt vejbyggeri kan være på vej til Østjylland. Vejdirektoratet anbefaler motorvej fra Tilst til Hammel.

I en helt ny undersøgelse af en udvidelse af Viborgvej mellem Århus og Viborg anbefaler Vejdirektoratet en motorvej mellem E45 ved Tilst vest for Århus og Søbyvad vest for Hammel.

Resten af turen til Viborg skal foregå på en tresporet motortrafikvej. Det skriver Århus Stiftstidende.

Folketingets trafikudvalg modtog Vejdirektoratets undersøgelse i mandags, og Venstre-medlemmet af udvalget, Kristian Pihl Lorentzen, anbefaler, at Transportministeren hurtigt sætter gang i den VVM-undersøgelse, der er næste skridt. Først når VVM-undersøgelserne er i hus, kan de politiske forhandlinger om finansiering og linjeføring gå i gang.

- Det er klart, at når vi træffer politisk beslutning om en VVM-undersøgelse, så træffer vi samtidig beslutning om at gå videre med projektet. Ellers spilder vi jo de penge, undersøgelsen koster, siger Kristian Pihl Lorentzen til Århus Stiftstidende.

Samlet vil en udvidelse af de 58 kilometer vej mellem Århus og Viborg komme til at koste mellem 4,4 og 5,0 milliarder kroner, afhængigt af hvilket af Vejdirektoratets fire forslag, politikerne lægger sig fast på. Vejen kan stå færdig om cirka 10 år.