Motorløb inspirerede fartbøller

10 bilister og 1 motorcyklist skal til ny køreprøve efter en en hastighedskontrol, som politiet lavede, da Jyllandsringen i går åbnede.

Da Jyllands-Ringen i går havde sit åbningsløb lavede Sydøstjyllands Politi, Færdselsafdelingen, hastighedskontrol på Herningmotorvejen ved Galten. Her er hastighedsbegrænsningen er 130 km/t.

24 trafikanter blev målt med laserapparat og alle vil modtage store bøder.

22 bilister førte person- eller varebil med mere end 130 km/t. 9 af dem kørte 160 km/t eller hurtigere og kan som et minimum forvente en betinget frakendelse af førerretten og at skulle bestå en kontrollerende køreprøve. De hurtigste kørte 209, 187 og 177 km/t.

Politiet fortæller, at en 18-årig pige var tæt på grådens rand, da hun blev standset med 187 km/t. Hun havde kun haft kørekort i 4 dage, var faldet for fristelsen og skulle lige prøve at køre hurtigt.
Hun kan nu forvente at modtage kørselsforbud.

En motorcyklist kørte 201 km/t og en personbil med påhængsvogn kørte 120 km/t.
De kan også begge forvente en betinget frakendelse af førerretten.

- Der er kun forløbet en uge siden politiet foretog en landsdækkende indsats med hastighed som tema. Derfor er jeg overrasket over at så mange alligevel lader sig inspirere af motorløb eller almindelig travlhed og tager chancen ved at køre med så høje hastigheder, siger
vicepolitikommissær Poul Lervad fra Sydøstjyllands Politi, Færdselsafdelingen