Molslinjen om Kattegat-bro: - Vi har allerede en flydende bro

Regeringen og DF vil nu genoplive tankerne om en ny bro over Kattegat. Men ifølge Molslinjen har de allerede etableret en flydende bro

Onsdag aften kom det frem, at drømmen om en bro over Kattegat nu bliver vakt til live igen.

Et politisk flertal - bestående af regeringen og DF - vil nu genoptage det indledende arbejde med at etablere en bro mellem Jylland og Sjælland.

quote Vi har jo allerede etableret en flydende bro over Kattegat. Vi transporterer 3,5 millioner passagerer over Kattegat på årsbasis, og det gør vi uden, at det reelt koster skatteyderne en krone.

Carsten Jensen, adm. direktør, Molslinjen

Men spørger man Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen, så har man allerede en flydende bro.

- Jeg kan konstatere for Molslinjen, at vi jo allerede har etableret den her bro i form af vores produkter og service. Så vi har jo allerede etableret en flydende bro over Kattegat. Vi transporterer 3,5 millioner passagerer over Kattegat på årsbasis, og det gør vi uden, at det reelt koster skatteyderne en krone, siger Carsten Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han understreger dog, at debatten om broen nu er op til politikerne.

- Vores reaktion er, at vi kan konstatere, at denne debat jo kommer op en gang imellem - cirka hvert andet år. Det er nu op til politikerne at kigge det her igennem og tage debatten og sikre, at beregningsgrundlaget er rigtigt og optimere i henhold til alles interesser men også en samfundsøkonomisk optimering, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Delte meninger blandt passagerer

quote Jeg vil køre, fordi jeg formoder, det er hurtigere og måske billigere. Det vil være en kæmpe besparelse i tid.

Henrik Rasmussen, Lejre

Men hvad det vil få af betydning for færgen og dens passagerer, er endnu uvist. Men spørger man flere af færgens passagerer på kajen i Aarhus, om de vil vælge færgen eller broen - hvis det bliver aktuelt - så er meningerne delte.

- Jeg vil køre, fordi jeg formoder, det er hurtigere og måske billigere. Og jeg vil tage broen, fordi det vil være en kæmpe besparelse i tid, siger Henrik Rasmussen fra Lejre.

En anden passager hopper med på samme vogn.

- Det er tidsaspektet i det. Du har jo også en masse spildtid i havn, hvor man venter. Så det er bare mere fleksibelt og nemmere. Jeg kan spare en masse tid på det, siger Per Rimkjær fra København.

quote Jeg synes, det er dejligt at sidde på færgen og slappe lidt af. Jeg synes, det er spild af 60 milliarder.

Søren Støvring, Holbæk

En tredje er dog af en helt anden holdning.

- Jeg synes, det er dejligt at sidde på færgen og slappe lidt af. Jeg synes, det er spild af 60 milliarder, lyder det fra Søren Støvring fra Holbæk.

Og en helt fjerde er stadig lidt i tvivl - men hælder alligevel mest til at vælge færgen fremfor broen.

- Jeg ved det ikke helt, for jeg er ikke så tit på Sjælland. Men måske vil jeg tage færgen, hvis den er hurtigere. Det er rart at komme ind og slappe lidt af på færgen i stedet for at køre så langt, siger Lene Nielsen fra Viborg.

Facebook-debat

Også på Facebook giver borgere deres mening til kende om de genoptagede planer om Kattegat-broen.

TV2 ØSTJYLLAND spurgte brugerne: "Hvad mener I? Er en Kattegatbro en god idé, og ville I vælge den frem for færgen eller toget?"

Nedenunder kan du se et eksempel på dagens kommentarer. Du kan se mange flere kommentarer på vores facebookside.