Mols-Linien anmoder om børs-afnotering

Selskabets nye ejer vil afnotere rederiet fra børsen

Rederiet Mols-Linien har anmodet Nasdaq OMX, der administrerer fondsbørsen i København, om at blive afnoteret fra børsen.

Det skriver rederiet, der sejler på ruterne Odden-Ebeltoft og Odden-Aarhus, i en meddelelse fredag eftermiddag.

Beslutningen om at søge om en afnotering af Mols-Liniens aktier blev taget på en ekstraordinær generalforsamling den 22. oktober.

Ved den lejlighed stemte 86,8 procent af aktionærerne for en afnotering, mens 13,1 procent stemte imod, og resten stemte blankt.

Størstedelen af stemmerne for en afnotering kom formentlig fra kapitalfonden Polaris, der sidder på godt 80 procent af aktierne i Mols-Linien.

Nasdaqs regler tilsiger, at et selskabs anmodning om sletning fra børsen ifølge værdipapirhandelsloven skal følges.

Trak det længste strå

Det medmindre Nasdaq OMX på baggrund af en vurdering af selskabets tilstand og særlige situation finder, at en sletning er til væsentlig skade for investorernes interesser eller markedets ordentlige funktion.

Afnoteringsanmodningen kommer efter en lang budkrig om selskabet, som startede med et købstilbud til aktionærerne fra kapitalfonden Polaris på 40 kroner per aktie og en plan om at afnotere selskabet fra fondsbørsen.

Det satte en række småaktionærer sig dog imod. Polaris gik efter en ejerandel på 90 procent for at kunne tvangsafnotere selskabet.

En budkrig udviklede sig mellem Polaris og rigmanden Henrik Lind, der gennem sit selskab, Lind Invest, over flere omgange bød om kap med Polaris.

Henrik Lind måtte dog i september indse, at han ikke nåede op på den ønskede ejerandel på 10 procent og derfor trak sit bud.

Under hele perioden er aktien i Mols-Linien steget drastisk. Set over hele 2015 er aktien gået frem med godt 154 procent. Fredag stiger aktien med 10,1 procent til 60 kroner.

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn