Mød din Mad på tv

I aften er der premiere på programmet "Mød din Mad"

Foto: Jeppe Jermiin

Nu blænder TV 2 | ØSTJYLLAND op for endnu et nyt program. Anna Louise Tranæs Didriksen tager seerne med på en helt særlig rejse til de østjyske fødevareproducenter.

"Mød din Mad" fortæller historierne om livet som fødevareproducent i Østjylland, og de mange muligheder og udfordringer der medfølger, og redaktionschef Eva Kvist lover, at seerne får mulighed for at følge hele processen i fremstillingen af de spændende østjyske fødevarer.   

- For mig og mange andre er råvarer blevet noget, man hiver ned fra hylden i supermarkedet. Vi tænker sjældent over, hvad der egentlig skal til for at fremstille dem helt fra bunden. I Mød din Mad bliver vi klogere på de mennesker, og ikke mindst den indsats der ligger bag fremstillingen af en lang række østjyske produkter. Lige fra et nicheprodukt som gede-is over syltet rødkål fra Samsø og til de spæde salatblade fra Yding Grønt, forklarer redaktionschef Eva Kvist. 

I premiereprogrammet skal vi en tur til Samsø. Her møder seerne Morten Aleksandersen, der kører rødkål i pendulfart til øens konservesfabrik, som hans far var med til starte, og som han i dag er med til at drive.

Vi følger rødkålen fra den bliver høstet på marken, til den kommer på glas, og er klar til at blive solgt ude i butikkerne.

Du kan læse mere om programmet "Mød din Mad" her.