Mistillid til Jyske Banks aktiesalg

Det storstilede aktiesalg i Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg har skabt mistillid til banken hos aktionærer og analytikere.

Det skyldes, at Jyske Banks tab og nedskrivninger på dårlige lån eksploderede og steg med 200-350 mio. kr. i årets sidste måneder sidste år i forhold til forventningerne i bankens materiale fra aktiesalget, der skal være det mest gennemarbejdede dokument, som en bank offentliggør.

Dansk Aktionærforening er rystet over forløbet. Jens Møller Nielsen, chefredaktør for Dansk Aktionærforenings magasin, Aktionæren, sammenligner salget med børsnoteringen af flyselskabet Cimber Air:

- Sager som Jyske Banks emission og Cimber Sterlings nynotering svækker desværre investorernes tillid til prospekter. Som investor må man spørge sig selv, om man tør tro på selskaber, der hiver den slags overraskelser ud af ærmet kort tid efter, at de har været på børsen og hente kapital, siger han til Jyllands-Posten.

Jens Møller Nielsen opfordrer Jyske Banks aktionærer til at stille kritiske spørgsmål til generalforsamlingen, der afholdes i Silkeborg i dag.

Kilde: Jyllands-Posten