Mistænkt drabsmand i retten

I dag holdes der grundlovsforhør i Retten i Århus. Her skal en dommer afgøre, om den anholdte 37-årige mand skal varetægtsfængsles.

Det var muligvis et jalousidrab, da en 38-årig mand onsdag formiddag blev stukket ihjel i et rækkehus i Højbjerg ved Århus.

Forbrydelsen skete hjemme hos en 32-årig kvinde, der bor på adressen med sin søn på seks år. Han var til stede, da knivdrabet fandt sted.

- Han overværede optakten, og det er naturligvis traumatisk for ham, siger lederen af efterforskningen, Frits Kjeldsen i Østjyllands Politi.

Den formodede knivstikker er kvindens tidligere samlever og far til drengen. Offeret er efter de foreløbige oplysninger kvindens nye kæreste.

Det var klokken halv ti onsdag formiddag, at politiet fik en melding om et alvorligt knivstikkeri på Karetmagertoften i Højbjerg.

Da betjentene kom frem, fandt de den 38-årige mand dræbt, og bare 20 minutter senere lykkedes det for en politipatrulje at anholde den mistænkte mand i området. Samtidig fik politiet fat i den kniv, som blev brugt ved drabet.

En nabo fortæller til Aarhus Stiftstidende, at der tirsdag aften blev holdt en lille fest i lejligheden. Efter sit natarbejde vendte naboen hjem ved otte-tiden onsdag morgen og gik derefter i seng. Men så hørte hun bump og uvante lyde fra lejligheden. Og lidt senere var der politi i hele området.

Den anholdte, der er 37 år, blev afhørt onsdag på Politigården i Århus, men Frits Kjeldsen ønsker ikke at sige, om han nægter eller erkender forbrydelsen.