Minister: Udvidelse af E45 er usikker

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) kan på nuværende tidspunkt ikke love noget om den østjyske motorvej

01:28

1 af 2

Der er trængsel på E45, og de østjyske borgmestre håber på en udvidelse af motorvejen, men transportminister Hans Christian Schmidt (V) er påpasselig med at melde noget ud om en kommende udvidelse.

- Nu har vi jo skrevet i vores regeringsgrundlag, at vi vil sørge for at aflaste E45. Men vi er også nødt til at sige til hinanden, når vi har haft et kasseeftersyn, så er det bedste man kan gøre, det er at gå hen og tale med dem, man skal beslutte noget sammen, og det er ordførerne. Jeg indkalder ordførerne om en række emner, og der er det her et af dem, siger transportministeren.

Borgmestre tror på udvidelse af motorvej E45

Han vil dog ikke svare direkte på spørgsmålet om, hvorvidt udvidelsen af E45 bliver udskudt. I stedet siger han:

- Det er jo altid normalt, at man går ind og ser på, hvad er det for en forretning, man overtager. Er der de penge i kassen, som der blev påstået, inden man forlod regeringskontorerne. Det kan vi så konstatere, der ikke er. Så er det logisk, at så må man drøfte, hvilke konsekvenser det skal have, og der kan vi altså ikke begynde at spekulere i, hvad der påvirker de enkelte projekter.

Trafikken på E45 er steget meget

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at på bare et år er danskernes færdsel på motorvejene steget med syv procent, og det gør sig især gældende på den Østjyske Motorvej E45.

- Jeg kan garantere, at jeg bruger min energi og mine kræfter på at tilvejebringe et beslutningsgrundlag for, at jeg sammen med ordførerne kan finde ud af, hvad synes vi, at vi i fremtiden skal, siger Hans Christian Schmidt.

Se hele interviewet med transportministeren i videoen øverst på siden.