Minister: Kattegatbro for både tog og biler undersøges nu

Hidtil har transportminister kun troet på en bilbro over farvandet. Nu vil han også kende prisen for jernbane.

Ole Birk Olesen har tidligere afvist, at en ny bro over Kattegat ville blive kombineret bil- og togbro, men nu vil han alligevel have muligheden undersøgt. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil nu alligevel have en nærmere undersøgelse af en kombineret bil- og togbro over Kattegat.

I foråret afviste han ellers en sådan løsning med henvisning til, at det bliver for dyrt for statskassen.

- I lyset af den store interesse for en fast kattegatforbindelse har jeg bedt Vejdirektoratet om at udvide den igangværende analyse med opdaterede beregninger af en kombineret vej- og baneforbindelse, skriver ministeren i en mail til Politiken

Læs også Private vil betale for bro over Kattegat

I foråret nedsatte ministeren en arbejdsgruppe, som kun skulle belyse mulighederne for en ren bilbro. Men ministeren har nu bedt Vejdirektoratet om at udvide regnearbejdet til også at omfatte en kombineret bro for begge transportformer.

Jeg har bedt Vejdirektoratet om at udvide den igangværende analyse med opdaterede beregninger af en kombineret vej- og baneforbindelse

Ole Birk Olesen (LA), transportminister.

På den baggrund skal det efterfølgende besluttes, om der skal sættes en egentlig forundersøgelse i gang, og om den i givet fald skal omfatte både vej- og jernbane.

Udmeldingen kommer, efter at pensionskasser har meldt sig interesseret i at finansiere byggeriet af en bro med både veje og jernbaneskinner, når staten tilsyneladende ikke ville.

01:24

VIDEO: Drømmen om en ny Kattegat-bro bliver nu vakt til live igen. Broen skal gå over Samsø, og øens borgmester er splittet. (Indslaget er fra marts 2018)

Luk video