Minister ind i sag om weekend-operationer

Østjysk MF'er kræver svar på, hvorfor der ikke er døgnberedskab til rådighed på Århus Sygehus for patienter med hjerneblødning.

Mandag kunne TV 2 | ØSTJYLLAND fortælle om flere tilfælde af patienter, der ikke kunne få den nødvendige operation efter en hjerneblødning, fordi de blev indlagt i weekenden.

Det får det socialdemokratiske folketingsmedlem René Skau Björnsson til at kræve handling fra sundhedsministeren.

- Jeg har bedt ministeren om en redegørelse for det her forløb og hans holding til, at vi nu står i en situation, hvor så mange risikerer at miste deres liv eller blive invalideret, fordi man ikke lever op til løftet om at sikre et døgnberedskab, siger René Skau Björnsson til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sagen om, at Region Midtjylland ikke opererer patienter med hjerneblødning i weekekenderne, begyndte, da familien Pedersen fra Silkeborg søndag aften stod frem på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Lørdag eftermiddag blev 62-årige Ingerlise Pedersen overført akut med ambulance fra Silkeborg til Århus Sygehus for at blive opereret for en blødning i hjernen. Men her fik familien at vide, at operationen af ressourcemæssige årsager først kunne gennemføres mandag.

Du kan se TV 2 | ØSTJYLLAND's tv-indslag og net-nyheder om sagen ved at klikke i boksen ovenfor til højre.