Minister afviser KaosPiloters bøn

Undervisningsministeren kommer ikke KaosPiloterne til hjælp. Det står fast efter et møde i dag.

KaosPiloterne må klare sig selv økonomisk. Det slog undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) fast i dag på et samråd i Folketinget.

Det var det århusianske folketingsmedlem og finansordfører for Socialdemokraterne Nicolai Wammen, der havde krævet ministeren i samråd som et sidste forsøg på at få penge til den århusianske projektmager-uddannelse. Men ministeren var urokkelig: Skolens statstilskud på 12 millioner kroner forsvinder.

Selv om 12 millioner kroner er en mindre post i det samlede milliardregnskab, der udgør Finansloven, så vil Ulla Tørnæs ikke gribe ind og redde KaosPiloternes årlige tilskud fra staten.

Undervisningsministeren fastholdt efter et samråd i Folketinget i dag, at fjernelsen er en del af et stort finanslovsforlig. Hun erkender, at der er tale om en lille besparelse for staten, og hun lægger ikke skjul på, at kravet om at fjerne tilskuddet kommer fra Dansk Folkeparti.

- Det er ikke en blomst i vores have, siger Ulla Tørnæs om idéen, men understreger, at hun står ved forliget, og at der ikke blive tale om at lave det om.

Hun erkender dog, at hun synes godt om selve uddannelsesmodellen, som KaosPiloterne repræsenterer.

- Jeg ser gerne lignende iværksætterudddannelser som en del af det samlede uddannelsestilbud, siger ministeren til TV 2 /ØSTJYLLAND.

Hun regner med, at uddannelser, der minder om KaosPiloternes projektstyringsuddannelse vil vinde frem på for eksempel handelshøjskolerne.

Ulla Tørnæs blev på samrådet opfordret til at redegøre for, hvornår og hvordan det under finanslovsforhandlingerne stod klart, at KaosPiloterne skulle miste tilskuddet. Men det ønskede ministeren ikke at svare på.

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo

6a0adb77-df5b-46a7-ba2b-27b2740e1419

Eksperter: Over halvdelen af positive lyntest kan være falsk positive

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand