Mindre politisk styring af festuge

De lokale politikere er klar til at løsne grebet om Århus Festuge.

Århus Festuge skal være mindre politisk styret end i dag, hvor bestyrelsen udelukkende består af politikere med borgmesteren for bordenden.

Det er der bred enighed om efter et bestyrelsesmøde onsdag. Den politiske dominans skal ændres og suppleres af fagfolk med indsigt i erhvervsforhold og kunst og kultur.

Bestyrelsesmedlem Uffe Elbæk (R), der samtidig er kulturudvalgsformand i byrådet, er imod de politiske dobbeltmandater og selv klar til at trække sig.

- Festugen er en så afgørende vigtig århusiansk kulturinstitution, at den fortjener den mest kompetente bestyrelsessammensætning. Eksempelvis kan det være en bøvlet balancegang, at jeg sidder både i festugens bestyrelse og som udvalgsformand. Derfor er jeg selv parat til at trække mig ud af bestyrelsen for at give plads for mere faglige bestyrelsesmedlemmer, siger Uffe Elbæk.

Bestyrelsen besluttede samtidig snarest at slå stillingen som ny generalsekretær op efter, at den nuværende chef Martin Lumbye for nylig meddelte, at han af personlige årsager i utide træder tilbage efter dette års festuge i september. /ritzau/