Mindre kø i myldretiden: Vi skal køre hjemmefra noget før

Vejdirektoratet vil have bilisterne på E45 til at køre før myldretiden om morgenen for at lette trafikken

Bilisternes vaner om kørsel i myldretiden skal ændres. Det mener Vejdirektoratet, som nu laver en ny kampagne for at få bilisterne til at køre før eller efter myldretiden.

Vi kender det alle sammen. Den forankørende bil tænder havariblinket for at signalere, at trafikken går i stå. En kø venter forude. Og den kommer altid ubelejligt.

Vejdirektoratet vil nu mindske køen i myldretiden om morgenen på strækningen mellem Aarhus og Skanderborg.

Ved at flytte fire procent eller cirka 150 biler, så kan vi skære tre til fem minutter af køretiden for andre.

Robin Højen Madsen, projektleder, TV2 ØSTJYLLAND

Kør før køen er budskabet i den nye kampagne.

- Vi er i gang med udvidelse af motorvejen, og der er udfordringer i nordgående retning, siger projektleder i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Borgmester: Staten bør støtte færgefart til og fra Djursland

Udfordringen ligger i, at der på strækningen mellem Aarhus og Skanderborg dagligt kører cirka 3.600 bilister i myldretiden mellem klokken 07:00 og 08:30, og det giver langsom kørsel og kødannelse.

Vejdirektoratet er klar over, at det for mange mennesker er svært at undgå den belastede periode om morgenen. Derfor er målet også kun, at fire procent, skal ændre adfærd og køre før eller efter myldretiden.

Det kan virke uambitiøst, men det mener de ikke hos Vejdirektoratet.

- Ved at flytte fire procent eller cirka 150 biler, så kan vi skære tre til fem minutter af køretiden for andre, siger Robin Højen Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Eksperiment viser bilisters manglende respekt for vejarbejde

Vejdirektoratet tager egen medicin

Vejdirektoratet fortæller, at de også opfordrer deres 200 medarbejdere i Skanderborg til at tage turen til arbejde uden for myldretiden.

- Det er ikke alle, der bruger motorvejen, men det kan være med til at flytte lidt på det, forklarer Robin Højen Madsen.

Læs også Slut med at holde i tomgang: Kommune indfører forbud

De vil nå ud til trafikanterne ved at tilbyde dem at tilmelde sig projekt spring køen over på Vejdirektoratets hjemmeside.

- Så får bilisterne push-beskeder om, hvornår det kan betale sig at køre på strækningen, siger Robin Højen Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.