Millioner til den gamle by

TrygFonden donerer 6.380.000 kroner til sikring af Den Gamle By.

Den Gamle Bys anlæg til brand- og tyverisikring af museumssamlinger og historiske huse er ikke mere tidssvarende, og museet har længe ønsket en opdatering af det forældede og drifttunge sikringsanlæg. Derfor kom det som en appelsin i turbanen for museet, at TrygFonden har besluttet at donere i alt 6.380.000 kr til brand- og tyverisikring af Den Gamle By.

- Vi er både taknemmelige og lykkelige over den fornemme donation, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn, som nu kan iværksætte et sikringsarbejde, der vil bringe Den Gamle By på niveau med de førende frilandsmuseer i udlandet.

- Fra TrygFonden er vi glade for på den måde at være med til at skabe sikre og trygge rammer om et af den danske kulturarvs absolut største klenodier, siger direktør Gurli Martinussen fra TrygFonden. - Vi har også lagt vægt på, at Den Gamle By selv har prioriteret sagen ved en egenfinansiering, der er ganske stor for et museum, der kun modtager en mindre del af sine driftudgifter fra det offentlige, siger direktøren for TrygFonden.

- De moderne sikringssystemer er langt mere fleksible og driftsikre end de gamle, oplyser Thomas Bloch Ravn, der dermed også forventer at de nye sikringssystemer ad åre kan tjene museets egeninvestering ind. Oven i TrygFondens donation på 6.380.000 kr investerer Den Gamle By nemlig selv 1.600.000 kr. Museet vil iværksætte projektet snarest, og det forventes at løbe over tre år.