Millioner til ældreplejen i hele Østjylland

Finansloven for 2016 giver på landsbasis en milliard til ældreområdet, og det giver eksempelvis 45 mio. kr. til de ældre i Aarhus Kommune

Regeringen og støttepartiernes finanslov for 2016 får en direkte positiv konsekvens for ældre borgere rundt om i de 10 østjyske kommuner. Der er afsat en milliard til ældreområdet, og pengene fordeles efter andel af ældre i de enkelte kommuner.

Den fordeling betyder blandt andet, at Aarhus' ældre får 45 mio. kr.

- Det er en mærkesag for mig og mit parti, at ældre i Danmark skal have en endnu bedre pleje og mere værdighed. Derfor er jeg glad for, at der er afsat en milliard kroner ekstra til ældreområdet, siger sundhed- og omsorgsrådmand i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF), i en pressemeddelelse.

Bliver lagt oveni budgettet

Rådmanden understreger, at pengene allerede er øremærket.

- Der er tale om en crosset check fra regeringen og støttepartierne, som sikrer, at pengene kommer ud til dem, de er tilsigtet - de ældre borgere i Aarhus Kommune, forklarer Jette Skive.

Beløbet fra Finansloven vil blive lagt oven i kommunens allerede vedtaget budget for 2016 og bliver fordelt allerede fra begyndelsen af 2016. Midlerne kan anvendes til personale og kompetenceudvikling.

Alle kommuner skal i første halvår af 2016 lave en værdighedspolitik og beskrive værdier og prioriteringer på ældreområdet.