Millionbesparelser på sygehuset i Randers

Risiko for fyringsrunde efter stort underskud på Regionshospitalet i Randers. Sygehuset overvejer at neddrosle visse operationer.

Regionshospitalet i Randers går en særdeles svær fremtid i møde. Regnskabet for 2009 forventes at ende på et underskud på cirka 16 millioner kroner - penge der skal findes på budgettet for 2010.

Derudover risikerer hospitalet at skulle spare yderligere 10-15 millioner kroner som led i en evt. kommende spareplan i Region Midtjylland.

- Vi må erkende, at det ser rigtig mørkt ud, når vi kigger i horisonten, siger hospitalsdirektør Gert Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De mange besparelser kan betyde fyringer, frygter hospitalsdirektøren, der dog ikke ønsker at gisne om omfanget af en evt. fyringsrunde på hospitalet, før alle forudsætninger er kendt.

Hospitalet, der er 10 pct. mere effektivt end landsgennemsnittet på de akutte afdelinger, har i forvejen effektiviseret, hvor det kan, forklarer Gert Sørensen.

En mulig løsning kan blive at neddrosle operationerne blandt patienter, der ikke er livstruende syge, som fx knæ- og hoftepatienter.

- Men hvis vi sparer på det område og dermed får længere ventelister, så har patienterne ret til privatbehandling, og så får vi alligevel regningen, siger direktør Gert Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND

Regionsrådet holder senere på måneden en budgetkonference, der skal afklare, hvor store besparelserne ender med at blive.

Se mere om hospitalernes pressede økonomi i fredagens nyhedsudsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.