Mildere vinde, men ikke forår

Plusgrader det meste af ugen

Ugen byder på en blanding af sol og skyer.

Mildere vinde vil blæse ind over Danmark, og de kommende dage ser ud til at blive lunere. Men selvom vejret bliver mildere, og nogen måske har hørt lærken synge, er vejret i Danmark omskifteligt på denne årstid. Derfor er det endnu for tidligt at håbe på forårsvejr.

- Mandag startede med solskin, og så skyr det til ud på dagen. Engang i løbet af eftermiddagen vil der komme regn eller slud til Fyn og Jylland, siger meteorolog ved DMI Jesper Eriksen.

Temperaturen vil mandag være mellem to og fem grader, mens den om natten kommer ned mellem nul og fem grader.

Mandag aften og natten til tirsdag kommer der mere udbredt nedbør. I den østlige del af landet vil det starte som slud eller sne, men det vil hurtigt gå over i regn.

Kan blive glat lokalt
Der er østpå ligeledes mulighed for, at nedbøren kortvarigt bliver skyld i glatte veje. Selvom der bliver lovet plusgrader om natten, kan det godt blive glat lokalt. Her skal bilisterne være opmærksomme.

- Tirsdag kan det starte med regnvejr sydpå, men ellers er det en tøvejrsdag med lidt eller nogen sol. Temperaturer i dagtimerne omkring fem grader, siger han.

De fleste nætter slipper vi for frost, men natten til onsdag vil der være skyet, mens temperaturen kan komme ned omkring frysepunktet.

- Onsdag ser det ud til at blive gråvejrsdag med regn af og til, og torsdag kommer der perioder med sol, siger Jesper Eriksen.

Fredag vil det være tørt og ret skyet. Senere mulighed for lidt eller nogen sol.