Milde straffe for optøjer

Trods voldsom ballade og stenkast mod politiet slap en gruppe unge med beherskede domme for optøjer i Gellerup.

Syv unge mænd fra Århus-forstaden Gellerup slap i retten i Århus onsdag med betydeligt mildere straffe, end anklagemyndigheden havde lagt op til for voldsomme optøjer i Gellerup i juni.

Urolighederne skete i forbindelse med en antiislamdemonstration, som provokerede de unge voldsomt. Derfor blev der smidt med sten og kraftigt fyrværkeri mod bl.a. politiet.

Anklageren, vicepolitimester Villy Sørensen, krævede straffe på mellem et år og fire måneders fængsel samt udvisning af to af de tiltalte. Men domsmandsretten uddelte i stedet betydeligt mildere straffe på 10 til tre måneder, hvoraf flere er delvist afsonede med varetægtsfængslingen.

Samtidig afviste retten blankt udvisningskravet mod den ene tiltalte, mens udvisningen af den anden blev gjort betinget af, om han undgår tilsvarende kriminalitet. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15791">Forstærker indsats i Gellerup (27/10-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15779">Kræver strenge straffe for optøjer (26/10-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15748">Over 20 vidner i Gellerup-sag (24/10-06)</A></STRONG>