Midtvejsvalg: Vi holder politikerne op på deres løfter

De kommende uger holder TV 2 | ØSTJYLLANDs midtvejsvalg, hvor vi sætter fokus på kommunalpolitikernes indflydelse på vores hverdag

01:24

1 af 2

Som de første nogensinde i Danmark tager vi pulsen på de østjyske kommuner og deres politikere. Vi undersøger, om de har holdt, hvad de lovede under valgkampen i 2013, og om deres mål for deres valgperiode er inden for rækkevidde.

Værten for satsningen bliver Åse Andersson, og hun har en helt klar agenda for midtvejsvalget.

- Vi tager ud i de 10 kommuner og regionen for at stille politikerne til ansvar, for det de lovede for to år siden. Samtidig har vi fået Danmarks førende kommunalforsker til at undersøge, hvordan det så reelt er gået i kommunerne, siger Åse Andersson.

Stor indflydelse på østjydernes hverdag

Hver dag afslører vi en Megafon-undersøgelse, der viser, hvordan østjyderne ville have stemt, hvis der var valg i dag. Her får vi dem også til at forholde sig til deres borgmester, og hvad de synes om ham i dag.

- Generelt har byrådspolitikerne større indflydelse på vores hverdag, end den opmærksomhed, de får. Derfor sætter vi nu fokus på, hvad deres beslutninger betyder for østjyderne, fortæller Åse Andersson.

Se hele begrundelsen for midtvejsvalget i videoen øverst i artiklen.