MF'ere i usædvanligt løb

Liv Holm Andersen (R) og Jens Joel (S) skal løbe halvmaraton i Betlehem

Under overskriften 'Right to Movement' skal de østjyske folketingsmedlemmer Jens Joel (S) og Liv Holm Andersen (R) løbe halvmaraton i Palæstina, nærmere bestemt Betlehem, oplyser de to i en fælles pressemeddelelse.

Løbet har danske arrangører og tusinder forventes at stille til start.

- Halvmaratonet Right to Movement sætter fokus på, at alle mennesker har ret til fri bevægelighed, men at langt fra alle har mulighed for det. For eksempel palæstinenserne, som med ydmygende check-points reelt set af myndighederne, er frataget mulighed for at rejse frit i deres eget land, siger Liv Holm Andersen i pressemeddelelsen.

Den motivation deler Jens Joel.

- Jeg har selv været på Vestbredden og oplevet alenlange køer, sikkerhedstjek og ydmygelser, man skal igennem blot for at komme på arbejde. Et halvmaraton minder jo mest om en søndagstur i den sammenhæng. Men vi løber for at sætte fokus på retten til at bevæge sig frit og kravet om en to-stats løsning, hvor palæstinenserne får en bæredygtig stat og reel selvbestemmelse, siger Jens Joel i pressemeddelelsen.

Og så var der lige det med de 21 kilometer. Begge folketingspolitikere føler sig i form til at gennemføre løbet, men Jens Joel understreger dog, at eventuelle billeder nok bør tages i begyndelsen af løbet.

Løbet gennemføres den 27. marts, og ud over de to østjyske folketingsmedlemmer deltager også andre politikere - blandt andre Enhedslistens Pernille Skipper.