MF'er spørger om skolelukning

Lokale folketingsmedlemmer undrer sig over Undervisningsministeriet i efterskole-sag fra Grenaa. Eleverne betaler prisen for lukning.

Lokalt valgte medlemmer af Folketinget undrer sig over Undervisningsministeriet i sagen om den lukkede efterskole Fremtidsbroen ved Grenaa. Havde ministeriet haft lidt tålmodighed, eksisterede skolen måske endnu, mener de.

Nikolai Wammen (S) vil nu spørge ministeren, hvorfor det ikke kunne lade sig gøre at lave en ordning, så skolen kunne betale sin gæld over en længere periode. Ministeriets krav om tilbagebetaling af de 1,6 millioner kroner gjorde, at skolen måtte lukke.

SFs Aage Frandsen siger om sagen:

- Skolens måde at disponere på har ikke været ansvarlig, men konsekvenserne er fuldstændig urimelige i forhold til eleverne. Jeg kan ikke forstå, at ministeriet ikke kan være så fleksibelt at vente lidt på pengene, siger Aage Frandsen.

Til gengæld er Else Winther Andersen (V) enig med ministeriet.

- Der er ikke sket noget forkert i sagen. Skolen har modtaget penge, de har forvaltet uansvarligt, siger Else Winther Andersen.

79 elever var meldt ind og skulle være flyttet ind på skolen i søndags, men dørene er lukkede og ukrudtet gror, for skolen opgav ævred 29. juli.

Se mere om sagen i TV 2 / Østjylland i aften.

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

Jakob Ellemann-Jensen

Ellemann vil åbne til maj efter vaccination af alle over 50 år