Mette må leve med tilråb på grund af sin størrelse

Mette Nørmark Knudsen fra Aarhus oplever, at folk på gaden er nærgående og råber af hende – kun fordi hun har et par ekstra kg på sidebenene

02:05

- Folk der kun ved, hvordan jeg ser ud, dømmer mig og beslutter sig for, at jeg er ulækker.

Sådan lyder det fra journaliststuderende Mette Nørmark Knudsen fra Aarhus, der nu gør oprør mod en tendens med mangel på pli og gode manér. Hun oplever, at fremmede råber af hende på gaden og kommenterer på hendes størrelse.

- Jeg bliver helt vildt ked af det og føler mig uretfærdig behandlet. De mener, at jeg ikke er så god som andre, men jeg kan altså heldigvis andre ting end se ud, som jeg gør, siger Mette Nørmark Knudsen.

Læs også For fire år siden vejede Mathilde det dobbelte - nu er hun model

Især de seneste par år har hun set en ændring i folks adfærd. Mange er nu mere nærgående, og det er ikke kun i Aarhus. Derfor har to store kvinder - stand-up komiker og aktivist Sofie Hagen og sygeplejerske og aktivist Andrea Storgaard Brok - stiftet gruppen Fed Front med et ønske om at nedlægge kropshadet og skabe et netværk for tykke mennesker. 

- Jeg kan ikke forstå, hvad folk får ud af at råbe af mig og andre på den måde. Det er de færreste, der ønsker at være overvægtige, men det er nok heller ikke, fordi at nogen råber efter en, at man pludselig tænker, ja jeg er da ulækker, forklarer Mette Nørmark Knudsen.

Du kan se mere til Fed Front i indslaget øverst på siden.