Mere sne kan være på vej

Der kan falde op til centimeter sne i Østjylland

Et vinterbillede fra Høgdal ved Salten Skov i Silkeborg Kommune. Foto: Hanne Buch

Pudret hvidt i nyfalden sne står træer og buske flere steder i landet, efter at vejrguderne særligt i Jylland svingede den hvide pensel over landskabet. Og nu er der mere af den vinterlige nedbør på vej, oplyser DMI.

Dog er prognoserne fortsat meget usikre. Både omkring, hvor snevejret vil ramme, og hvor meget sne der vil falde fra skyerne. Men den seneste prognose viser, at Østjylland muligvis kan se frem til op mod ti centimeter sne de steder, hvor der falder mest.

- Prognoserne er meget usikre lige nu, men ifølge den seneste vil der kommer sne til Østjylland i morgen, søndag, sidst på dagen og frem til mandag morgen. Her kan der falde op til ti centimeter nogle steder, men det er endnu meget usikkert, vagthavende meteorolog Lars Henriksen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Noget kunne ifølge Lars Henriksen tyde på, at sjællænderne må kigge langt efter de hvide krystaller fra oven, mens fynboerne måske vil få sne.

- Som det ser ud lige nu, er det nok kun Jylland og muligvis Fyn, som får noget. Og vi er ret sikre på, at det i hvert fald vil blive tørvejr på Bornholm, siger Lars Henriksen til Ritzau.

Meteorologernes vægelsind skyldes, at vejret arter sig en smule usædvanligt, og det levner plads til en del usikkerhed i de modeller, som vejrprofeterne arbejder ud fra.

- Der er et lavtryk, som kommer ned fra en lidt sjov retning langs den norske vestkyst, og det afgørende bliver, hvor langt mod øst det kommer, siger Lars Henriksen.

- Det får både betydning for, hvor meget af landet der får sne, og hvor meget der falder, fortæller han.

Som modellerne ser ud på nuværende tidspunkt, så vil snevejret formentlig give et sted mellem fem og otte centimeter sne, måske lidt mere. Men også det er usikkert.

- Der kan være noget omkring havtemperaturen, som gør, at det får noget ekstra kraft, fortæller Lars Henriksen.