Mere retfærdig udligning på vej

Udvalg har lyttet til østjyske kommuner

Den længe ventede rapport fra det såkaldte Finansieringsudvalg om kommunal udligning bliver offentliggjort i dag.

Det lokalt valgte folketingsmedlem Kirsten Brosbøl (S) oplyser, at hun glæder sig over, at der tilsyneladende er blevet lyttet til kritikken af det nuværende udligningssystem, som er blevet rejst af de seks østjyske vækstkommune, herunder Skanderborg og Odder kommuner. 

 - Det ser ud til, at der er blevet lyttet. Og jeg er tilfreds med, at der nu bliver rettet op på nogle af de uforklarlige skævheder i det nuværende system, som straffer veldrevne og effektive kommuner som Odder og Skanderborg, siger Kirsten Brosbøl, med henvisning til den model, som regeringen vil indstille til forligskredsen. 

- Nu venter så de politiske forhandlinger, og jeg håber meget, at de andre partier i forligskredsen vil bakke op om regeringens model, som er til gavn for de seks østjyske vækstkommuner. 

- Borgmestrene i de seks østjyske kommuner har været meget aktive og gjort et sagligt og godt stykke arbejde i at påpege skævhederne i systemet, og det fortjener de stor ros for. Det betyder noget, at vi har den tætte kobling mellem de lokale borgmestre og os på Christiansborg, siger Kirsten Brosbøl. 

Finansieringsudvalgets rapport bliver præsenteret på et pressemøde i økonomi- og indenrigsministeriet i dag.