Mere behandling på hospitalerne

Produktiviteten er steget med 3,1 procent

De offentlige sygehuse i Region Midtjylland har øget produktiviteten.

Det viser en ny rapport fra Sundhedsministeriet, Finansministeriet og Danske Regioner. Rapporten slår fast, at produktiviteten på hospitalerne i Region Midt er steget med 3,1 procent fra 2012-2013,

- Jeg er godt tilfreds med, at det igen er lykkedes hospitalerne at få mere for pengene, siger koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Især fordi vi stadig er i top, når det gælder befolkningens sundhed målt i middellevetid, og at vi har høj patienttilfredshed, høj kvalitet og korte ventetider. Alt sammen vel at mærke til landets laveste udgift til sundhed pr. borger.

Mens stigningen i Region Midtjylland er på 3,1 er den på landsplan på 3,2, men det tager Ole Thomsen roligt.

- Rapporten siger noget om cirka halvdelen af vores samlede sundhedsbudget. Det er relevante tal, men de giver langt fra et helhedsbillede. Helhedsindtrykket er faktisk, at vores sundhedsvæsen er i ret god stand, siger han.

På Aarhus Universitetshospital ligger den øgede produktivitet på 3,3 procent.

- Det skyldes en fantastisk indsats fra medarbejderne, og det betyder, at vi kan behandle flere patienter, hvilket gerne skulle resultere i, at patienterne venter i kortere tid, siger Gert Sørensen, der er hospitalsdirektør.

Du kan læse hele rapporten "Løbende offentliggørelse af produktivitet i sygehussektoren" her.